Kijk: Ronald de Boer is klaar met Ronaldo voor achtste finale

Op 6 november om 20 uur trappen Portugal en Zwitserland af voor de laatste achtste finale. Deze belangrijke wedstrijd wordt overschaduwd door alle ontwikkelingen rondom één speler voor de kwartfinale, Cristiano Ronaldo.

Cristiano zet Portugal in de schaduw

Het begon natuurlijk al met het bizarre interview van Ronaldo vóór het WK en zijn vertrek bij Manchester United. Ook daarna bleef Ronaldo de pers halen, onder meer met geruchten over een contract van wel 200 miljoen per jaar en een eventueel pensioen als Portugal kampioen wordt. Hoewel de rijen redelijk gesloten bleven moet het gedrag van Ronaldo impact hebben gehad op de ploeg. Toch wist Ronaldo ook hier voor commotie te zorgen. Door een minachtend gebaar bij zijn wissel in de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea lijkt hij nu zijn aanvoerdersband te verliezen. Sterker nog, er zijn steeds meer mensen die de basisplaats van Ronaldo ter discussie stellen. 

Ronald de Boer haalt uit: "Ik zou Ronaldo op de bank zetten"

Een van die mensen is Ronald de Boer. De voormalige Ajacied die nu als adviseur aan het WK verbonden is legt in een interview met Talksport duidelijk uit hoe hij over Ronaldo denkt.

Zoals Ronald de Boer al aangeeft doe je het als coach in zo'n situatie nooit goed. Ronaldo laten staan leidt tot speculatie, maar hem eruit halen ook. Bovendien is de vraag hoe Ronaldo op een wisselbeurt zou reageren. Misschien vertrekt hij zelfs wel voortijdig. Hij heeft immers genoeg aan zijn hoofd.