OFFICIEEL: Overmars en Van Bommel halen Vincent Janssen terug naar Europa

Het hing al even in de lucht, maar het hoge woord is er nu dan ook echt uit: Vincent Janssen is speler van Antwerp FC. Daarmee halen technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel de voormalig spits van AZ en Tottenham Hotspur terug naar de Europese velden. In België heeft de 28-jarige spits een vierjarig contract ondertekend. 

Sinds de zomer van 2019 kwam Janssen uit voor Monterrey. Echt overtuigen heeft hij in Mexico nooit kunnen doen. Vandaar dat de spits naarmate de tijd vorderde uit de Nederlandse spotlights verdween. Dit veranderde toen bondscoach Louis van Gaal een aantal weken geleden uit het niets besloot om de aanvalsleider op te nemen in de selectie voor een viertal aan Nations League-wedstrijden. 

Nadat de oud-Feyenoorder eerst zijn bruiloft gepland had staan, mocht hij in de laatste wedstrijd tegen Wales aantreden in de basis. De verwachtingen waren niet bepaald hooggespannen, maar Janssen speelde alleraardigst en wist de bondscoach tevreden te stellen. Bij Antwerp hoopt de schutter nog positiever in beeld te komen om zich zo te verzekeren van een plekje in de WK-selectie van Van Gaal. 

'Vincent Janssen is a red'