Vijf redenen waarom Schmidt dit seizoen niet afmaakt bij PSV

Roger Schmidt vertrekt aan het einde van dit seizoen bij PSV, zo maakte de club vorige week bekend. De Duitser ziet contractverlenging niet zitten. Toch is een eerder afscheid bij PSV niet ondenkaar. Wat zouden de redenen zijn voor PSV om Schmidt al eerder te laten gaan?

Bijzondere keeperswissel

Na het verlies tegen AZ in het voorbije weekend waren veel PSV-fans kritisch op Schmidt die Mvogo opeens weer de voorkeur gaf in het doel boven Drommel. De Zwitserse keeper maakte vervolgens een cruciale fout, waardoor de Eindhovenaren met 1-2 onderuit gingen. Schmidt was de Kop van Jut. Want waarom liet de trainer Joël Drommel, die in de zomer voor 3,5 miljoen euro naar het Phillips Stadion kwam, zo keihard vallen? Meerdere supporters noemen de keeperswissel van Schmidt ‘karaktermoord’ op Drommel en vinden de keuze voor Mvogo op zijn zachtst gezegd bijzonder, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens het medium liet deze wissel zien dat Schmidt niet meer bezig is met de langere termijn. Dus waarom het seizoen afmaken?

Uitschakeling in Europa

PSV speelt in februari tegen Maccabi Tel Aviv, in een tussenronde van de Conference League. Mocht het team van Schmidt verliezen, dan zou een vervroegd vertrek van de trainer niet eens zo heel gek zijn. PSV werd eerder in de Europa League derde in de poule, nadat het kansloos verloor van het Spaanse Real Sociedad (3-0). Uit de Europa League, door in de (minder aansprekende) Conference League. PSV staat bij de ‘bookies’ op plek drie als favoriet om het toernooi te winnen. Ofwel de verwachtingen zijn hoog en dan kan je vaak niet anders dan teleurstellen...

PSV raakt uitzicht op Champions League kwijt

Na twee verliespartijen in de laatste twee wedstrijden tegen Ajax en AZ staat PSV met 46 punten op plek twee, vijf punten minder dan koploper Ajax en (nog maar) één punt meer dan Feyenoord. Mocht PSV de tweede plaats uit handen geven in de komende wedstrijden, dan zal de directie van PSV misschien wel kiezen voor een nieuwe trainer, want kwalificatie voor de voorronde van de Champions League is een absolute must. Een nieuwe trainer kan mogelijk een schokeffect bewerkstelligen zoals dat heet. 

Nieuwe trainer wil gelijk beginnen

PSV moet dus op zoek naar een nieuwe trainer die Schmidt na de zomer vervangt. Maar wat als de club een trainer treft die misschien wel direct wil beginnen? Het zou, als ook de resultaten in de komende weken uitblijven, dan ook geen opvallende keuze zijn van PSV om de Duitser voor de zomer al goodbye te zeggen.

Schmidt vindt nieuwe club

Roger Schmidt stond in december van 2021 al in de belangstelling van RB Leipzig, maar wees het aanbod destijds af. Toch zou het niet gek zijn als de trainer in de komende maanden een nieuwe club vindt en hier direct aan de slag gaat. Schmidt heeft in het buitenland naam gemaakt bij onder meer Red Bull Salzburg en Bayer Leverkussen. Op dit moment zijn meerdere Duitse clubs op zoek naar een nieuwe trainer en volgens het Turkse nieuwsmedium Milliyet staat Schmidt ook bovenaan het lijstje van de Turkse topclub Galatasaray.

Hoewel Schmidt heeft aangegeven het seizoen af te willen maken bij PSV, weet je het natuurlijk nooit...

Ook interessant