DONE DEAL: Lars Unnerstall naar FC Twente

Update: FC Twente heeft de komst van Lars Unnerstall wereldkundig gemaakt. De doelman sluit vanaf volgend seizoen aan bij Twente. De club lijkt zo in te spelen op het vertrek van Joel Drommel.

Lars Unnerstall lijkt de nieuwe keeper van FC Twente te worden. Dat melden TC/Tubantia, het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De doelman is dinsdag gespot in Hengelo, hoogstwaarschijnlijk voor een medische keuring. 

FC Twente is op zoek naar een nieuwe keeper, omdat Joël Drommel na dit seizoen zeer vermoedelijk vertrekt uit Enschede. Unnerstall lijkt de meest geschikte kandidaat om Drommel op te volgen. De Enschedeërs hopen dinsdag een akkoord te bereiken met de 30-jarige Duitsers. 

Gespot in het ziekenhuis

Unnerstall, die volgens het ED ook in de belangstelling stond van Willem II, werd dinsdagochtend door Twentefans gesignaleerd bij het OCON in het ziekenhuis in Hengelo. De sportmedische kliniek heeft namelijk een partnerschap met Twente. 

De doelman beschikt over een aflopend contract bij PSV. Een vertrek uit Eindhoven is nog niet zeker, maar Twente lijkt werk te maken van Unnerstall. De oud-doelman van onder meer Schalke 04, Fortuna Düsseldorf en VVV-Venlo kon bij PSV geen potten breken. Dit seizoen heeft hij Yvon Mvogo voor zich. Unnerstall mocht zich dit seizoen wel bewijzen in drie bekerwedstrijden.