Voorbeschouwing Fortuna - Ajax: Vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen

In een midweekse speelronde in de Eredivisie gaat Ajax dinsdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard. Ajax scoorde er afgelopen week op los, in de Champions League werd Sporting Portugal met 1-5 opzij gezet. Een paar dagen later werd Cambuur van het veld geveegd met 9-0. Fortuna is dus gewaarschuwd. De club uit Zuid-Limburg verloor afgelopen weekend van Heerenveen (1-0) en staat op de vijftiende plek.

Vorm

Ajax kent tot dusverre een prima seizoensstart. De Amsterdammers hadden een redelijk stroef begin (0-4 tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal, en een gelijkspel tegen Twente), maar staan na afgelopen weekend weer vertrouwd op de koppositie. Concurrent PSV verloor namelijk in eigen huis van Feyenoord met 0-4, terwijl Ajax Cambuur oprolde. In die wedstrijd scoorde Ajax negen keer. De doelpunten werden gemaakt door liefst acht verschillende spelers. Met het scorend vermogen van de ploeg van Erik ten Hag lijkt het dus wel goed te zitten. Ajax scoorde in vijf Eredivisiewedstrijden 22 keer. Dat is veruit het meeste van alle clubs.

Fortuna scoorde tot nu toe pas vijf keer in de eredivisie. Het won één keer, aan het begin van het seizoen van FC Twente met 2-1. De laatste thuiswedstrijd die Fortuna verloor dateer echtert van 10 april, toen was FC Emmen met 1-3 te sterk. 

Verwachtingen

Na afgelopen week lijkt de grootste vraag voorafgaand aan deze wedstrijd: hoeveel gaat Ajax er maken? De Amsterdammers zijn overduidelijk de favoriet voor de winst en zullen wederom een showtje weg willen geven. Fortuna zal de huid zo duur mogelijk willen verkopen. Een punt pakken tegen Ajax, dat zou een bonuspunt zijn.

Vermoedelijke opstellingen

Zowel Ajax als Fortuna lijken geen verrassingen door te gaan voeren in de opstellingen. Daley Blind werd tegen Cambuur gepasseerd en Antony kreeg rust, vermoedelijk zal laatstgenoemde tegen Fortuna terugkeren in de basis. Ook Steven Berghuis start waarschijnlijk in de basis. De aanvaller is in vorm en lijkt een basisplek te hebben veroverd. Stekelenburg lijkt nog niet klaar om zijn rentree te maken.

Fortuna Sittard: Van Osch, Cox, Janssen, Angha, Tirpan, Tekie, Duarte, Rienstra, Seuntjens, Sambou, Hansson

Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Tagliafico, Alvarez, Gravenberch, Berghuis, Antony, Haller, Tadic

vermoedelijke opstelling fortuna sittard tegen ajax

vermoedelijke opstelling ajax tegen fortuna sittard