Rusland in extase door transfer Promes: "Ik ben heel blij met Quincy's terugkeer naar Spartak"

De transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou wordt met gejuich ontvangen in Rusland. Spartak-legende Alexander Mostovoi en voormalig Spartak-trainer Raul Riancho zijn dolbij met de overstap van Promes. 

"De komst van Promes is zeker een opsteker", vertelt Mostovoi, die in het verleden veel succes beleefde bij Spartak Moskou en Celta de Vigo, tegenover Championat. "Hij weet dat hij in deze competitie de koning en één van de besten zal zijn. Bij Ajax was hij één van de velen, een middelmatige speler. Maar hier is hij belangrijker. Promes zal de kans op de landstitel zeker vergroten". 

Rancho, die in 2018 bij Spartak als interim-trainer samenwerkte met Promes, is ook door het dolle heen: "Ik ben heel blij met Quincy's terugkeer naar Spartak. Hij is een buitengewone speler die elk team beter maakt. Promes is echt een geweldige voetballer. Als het hem lukt om zijn volledige potentieel te benutten, dan kan hij Spartak zomaar kampioen maken. Maar het zou een vreselijke vergissing zijn om alle verantwoordelijkheid op hem af te schuiven". 

Langverwachte transfer 

Woensdag maakte Ajax de transfer bekend. Promes tekent in Rusland een contract voor 3,5 jaar. Ajax verdient 8,5 miljoen euro aan deze transfer. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 11 miljoen euro. De aanvaller gaat het shirt met rugnummer 24 dragen.