Memphis Depay: het goudhaantje van Oranje sinds 2020

Memphis Depay bewees meerdere malen ontzettend belangrijk te zijn voor het Nederlands elftal. De aanvaller, momenteel actief bij Barcelona, was met zijn doelpunten en spel mede-verantwoordelijk voor de kwalificatie van Oranje voor het WK en in de Nations League-groepsfase stond zijn vizier ook op scherp. Depay is sinds 2020 zelfs de meest productieve international ter Wereld.

Qua doelpuntenproductie was er geen international ter Wereld die meer scoorde voor zijn land dan Memphis Depay. Het wonderkind van Manchester City, Erling Haaland (21 goals uit 20 wedstrijden) zit de spits van Oranje op de hielen, maar Memphis gaat nog steeds alleen aan kop met 23 goals uit 29 wedstrijden. Hij laat hiermee ook grote namen als Harry Kana (19 goals in 30 wedstrijden voor Engeland), Lionel Messi (18 goals in 25 wedstrijden voor Argentinië) en Cristiano Ronaldo (18 goals in 26 wedstrijden voor Portugal) achter zich.

Depay Memphis Haaland Kane Messi Ronaldo Lukaku Mitrovic LewandowskiOp de lijst van meeste assists staat Memphis Depay opnieuw. Ditmaal op een gedeelde derde plek met elf assists in 29 wedstrijden. Net zo veel als Kevin de Bruyne en Dusan Tadic. Echter hadden zij respectievelijk negentien en 22 wedstrijden voor nodig. De nummer twee is Neymar. Hij was dertien maal de aangever bij Brazilië in negentien wedstrijden. De verrassende nummer één is Youcef Belaïli (Stade Brest) met achttien assists in 26 wedstrijden voor Algerije. 

Memphis Depay Neymar De Bruyne Tadic Mbappe Davies Calhanoglu