Justin Kluivert stelt Matthijs de Ligt gerust: "Niet alles klopt binnen een week"

Justin Kluivert verruilde Ajax in de zomer van 2018 voor het Italiaanse AS Roma en dat is hem goed bevallen. Na een wat moeizaam eerste jaar is de Nederlander in zijn tweede seizoen basisspeler. Matthijs de Ligt hoeft zich volgens Kluivert dan ook geen zorgen te maken na zijn moeizame begin.

De slechts twintigjarige buitenspeler had, net als De Ligt, tijd nodig om zich aan te passen in Italië, maar is inmiddels basisspeler van de club uit Rome. "Ik lees nu af en toe zelfs dat Matthijs te vroeg is weggegaan bij Ajax, kom op zeg. Als jonge jongen moet je ook gewoon wennen aan een nieuwe situatie, een nieuw team. Niet alles klopt binnen een week. Zo werkt het niet. Er is geen te vroeg of te laat. Dat je moet wennen, heb ik nu zelf meegemaakt", zegt Kluivert tegen De Telegraaf.

Vorige maand zat Kluivert bij de selectie van het Nederlands eftal wegens een blessure van Steven Bergwijn. Deze interlandperiode moest de AS Roma-aanvaller zich weer melden bij Jong-Oranje. "De bondscoach heeft heel veel keuze, maar ik zit te azen op m'n plekje ja. Ik moet er nog wat extra's bovenop gooien met meer goals en assists. Zorgen dat de bondscoach niet om me heen kan. Die leeuw op m'n borst, dat is belangrijk. Daar doe ik het allemaal voor."