Ronaldo beticht van 'leugens over Manchester City' na interview

Cristiano Ronaldo heeft een exclusief interview gegeven bij Piers Morgan, waarin hij vernietigend uithaalt naar Manchester United, zijn collega's, clubiconen en de staf. Daarnaast meldde hij onder meer dat hij dichtbij een overstap naar aartsrivaal Manchester City was voordat hij tekende bij Manchester United. The Mancunians reageerde resoluut en verwijderde de poster op Old Trafford van de Portugese superster, terwijl insiders uit blauwe gedeelte van Manchester stellen dat de beweringen van Ronaldo over een overstap niet waar zijn.

Ronaldo stelde dat hij dichtbij een overstap was naar Manchester City: "Ik sprak met Sir Alex Ferguson en hij zei tegen mij dat het onmogelijk voor me was om naar Manchester City te gaan, dus toen zei ik 'Oké', maar als ik heel eerlijk was ik dichtbij een transfer naar City. Het is ook iets wat zij (Manchester City, red.) graag wilden. Guardiola zei volgens mij twee weken geleden nog dat ze hun best hebben gehad om mij in te lijven", vertelde Ronaldo bij Piers Morgan. Beweringen die volgens bronnen rondom Manchester City niet waar zijn. Diezelfde bronnen beweren dat er hooguit sprake was van milde interesse.

Moeizame relatie met Portugese teamgenoten

Ronaldo is na de laatste wedstrijd van Manchester United ook met de Portugese nationale ploeg afgereisd naar Qatar voor het WK en ook daar is het interview onderwerp van gesprek. Zo was te zien hoe de woorden van de Portugese vedette hem niet in dank werden afgenomen door land -en teamgenoot Bruno Fernandes en daarnaast kreeg Ronaldo het ook op de training aan de stok met Joao Cancelo. Het Portugese publiek heeft, zo blijkt uit een enquete van Bola, weinig vertrouwen en denkt dat het interview van hun superster een negatief effect zal hebben op de prestaties van Portugal op het WK.