Ten Hag complimenteus over Feyenoord; "Het is geweldig"

Erik ten Hag heeft vrijdagmiddag tijdens de persconferentie van Ajax zijn complimenten gegeven aan Feyenoord. Ten Hag is blij dat de Nederlandse ploegen, maar ook trainers, steeds vaker hun stempel drukken in Europa.

Op donderdag plaatste Feyenoord zich voor de finale van de Conference League ten koste van Marseille. De 52-jarige trainer van Ajax vindt dat goed: “Het is geweldig dat een Nederlandse club de finale bereikt van een Europees toernooi.” Buiten Feyenoord complimenteert Ten Hag ook Giovanni van Bronckhorst. ‘Zijn’ Rangers plaatste zich namelijk voor de eindstrijd in de Europa League: “We hebben jarenlang achter de feiten aangelopen. Ajax heeft de Europa League-finale gehaald, Feyenoord nu die van de Conference League. En ook het Rangers van Giovanni van Bronckhorst. Dus de zorgen wat betreft het Nederlandse trainersgilde kunnen in de hoek worden gezet.”

Titelkandidaat Ajax
Komende zondag is het Super Sunday. Ajax kan tegen AZ het landskampioenschap veroveren, maar dan moet Feyenoord wel winnen van PSV. Normaal heeft een ploeg die doordeweeks Europees heeft gespeeld het lastig, maar Ten Hag denkt daar anders over: “Het is positief voor Ajax, omdat zij het goede gevoel willen behouden. In complete euforie komen ze terug en die energie houden ze vast in De Kuip, waar ze ook willen laten zien dat ze van een topclub kunnen winnen. Er zit tijd genoeg tussen om te herstellen en wederom een goede prestatie te leveren. Dat is vaak genoeg gebleken.”

Kan Ajax dit weekend al kampioen worden?

De Ajacieden spelen als eerste zondag, om 14:30 uur reizen zij af naar Alkmaar. PSV en Feyenoord trappen twee uur en een kwartier later af. “Het was eerst anders geagendeerd, dus dat was beter geweest. Dan weet je waar je aan toe bent. Maar wij hebben het stuur in handen en niets te maken met een ander. Wij moeten ons werk doen”, aldus Ten Hag.

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Olympique Marseille-Feyenoord’

Feyenoord-fans furieus na beslissing UEFA: "Schaam je kapot!"

'Feyenoord identificeert nieuwe aanvaller en moet ruim één miljoen euro betalen'

Gelukkige Boskamp twijfelt niet over afkoopsom Dessers: 'Maar vier miljoen'

'Malacia en Lyon hebben contact over eventuele transfer'

Prachtige beelden: Emotionele Geertruida na laatste fluitsignaal

Haha! Heerlijke kleedkamerhumor van Feyenoord

'Feyenoord vraagt aan UEFA om schermen in Tirana'

Buitenlandse media vol lof over de Feyenoord-verdediging: "Marseille machteloos tegen Feyenoord"

Blijdschap van Slot enorm, maar focus op zondag: "We gaan zondag merken wat dit voor de mensen betekent"

Samenvatting: Feyenoord plaatst zich voor de finale