Schmidt valt Drommel niet af: "Statistiek is in mijn optiek niet betrouwbaar"

Joël Drommel weet tot dusver nog geen indruk te maken in het doel van PSV, maar trainer Roger Schmidt verdedigt hem. De Duitser is wel op de hoogte van de statistieken van de sluitpost.

Uit de cijfers is gebleken dat Drommel met 23 procent het laagste reddingspercentage van de Eredivisie heeft. Daarnaast incasseert hij ook meer doelpunten tegen dan hij volgens de Expected goal-waarde zou moeten krijgen. "Natuurlijk ken ik een hoop statistieken", reageert Schmidt tegenover Voetbal International. "Het is goed om ze te bekijken, maar het is geen vervanging voor de indrukken die ik krijg als ik een wedstrijd analyseer".

"De Expected goals-statistiek is in mijn optiek niet honderd procent betrouwbaar en niet helemaal duidelijk", vervolgt de 54-jarige trainer. "Aan het einde van het seizoen kan je het misschien gebruiken om het een en ander te analyseren, maar na een wedstrijd of een bepaalde situatie moet je meer vertrouwen op wat je zelf hebt gezien".

De Eindhovenaren wisten zaterdag met 4-1 te winnen van FC Utrecht. Het tegendoelpunt was ditmaal geen fout van Drommel, maar vorige week tegen SC Heerenveen wel. "Ik ben natuurlijk niet blij dat hij die bal niet ving, want het was een gemakkelijke bal, en als hij die bal gevangen had, dan hadden we twee punten meer gehad. Maar Joël is zich nog aan het ontwikkelen en hij heeft de ervaring van fouten maken en het omgaan met de druk nodig om een volgende stap te kunnen zetten", besluit Schmidt.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘SC Heerenveen - PSV’

Ramalho na duur puntenverlies PSV: 'Mag niet gebeuren, als je prijzen wil pakken'

Joël Drommel kritisch op eigen optreden tegen Heerenveen: 'Daar sta ik voor'

PSV loopt averij op tegen sc Heerenveen

Drommel kind van de rekening na gelijkmaker Heerenveen: 'Kost je punten'

VIDEO GOAL: Al Hajj schiet Heerenveen naast PSV (1-1)

Social Media: PSV-fans genieten zichtbaar van spel tegen sc Heerenveen

Geen nieuwe heldenrol voor Cyriel Dessers: ‘Unnerstall was iets beter’

VIDEO GOAL: Carlos Vinícius zorgt voor openingstreffer tegen Heerenveen

Leedvermaak om Fries volkslied voorafgaande van #HEEPSV

Opstelling PSV vs. SC Heerenveen: Schmidt houdt vast aan vaste elf