Alsjeblieft, de 3 grootste WK hits van Oranje voor de sfeer

WK hits heb je bij ieder wereldkampioenschap. Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd van Oranje tegen Qatar zetten we de grootste voetbalhits aller tijden voor je op een rij. We delen ook de clips dus zet het volume hoog, zing mee en begin alvast een polonaise.

Voor WK hits geldt dat ook hier Hazes de baas is

De grootste Oranje-hit is natuurlijk 'Nederland-oh-Nederland' van André Hazes (sr.). Overigens is dit formeel geen WK-hit, want hij schreef het nummer voor het gouden EK van 1988. Dat neemt niet weg dat je lekker mee kunt galmen met deze karaoke-hit.

Deze voetbalhit blijft bij ieder WK en EK scoren

Voor het WK van 1950 schreef Jan de Cler een echte WK hit. Hoewel deze naam niet veel mensen iets zal zeggen is het refrein van zijn nummer bij iedereen bekend. Doe je mee?

Ook de derde voetbalhit is eigenlijk geen WK hit

Voor het EK 2008 bracht Wolter Kroes de derde grootste voetbalhit aller tijden uit. Ook hier hebben we het dus weer over een EK-hit.

Tot slot delen we nog 2 leuke weetjes over WK-hits.

Als enige artiest komt André Hazes senior 2x in de top10 voetbalhits voor. Na 'Nederland oh Nederland' schreef hij voor het EK 1992 de volgende voetbalhit met 'Samen kunnen wij Europa aan'. Het EK eindigde dramatisch, maar het nummer zingt iedereen nog steeds mee. Probeer het maar...

Als laatste weetje delen we dat er voor het WK2022 in Qatar ook weer veel WK hits geschreven zijn. Je kunt dus lekker doorfeesten.