Dick Advocaat heeft moeite met naam Orkun Kökcü: "Daarom noemt hij mij Orrie"

Orkun Kökcü is blij met Dick Advocaat; "Zijn vertrouwen voelt erg goed", zegt de Turks international tegen het AD.  "De trainer vond het volgens mij moeilijk om mijn naam uit te spreken. Hij vroeg of ik toevallig ook een bijnaam had. Ik vertelde dat mijn vrienden mij vaak Orrie noemden. En nu noemt de trainer mij ook zo, haha."

Als het aan Advocaat ligt moet 'Orrie' wel meer doelpunten gaan maken. "Misschien wil ik wel te graag. Neem die bal vorige maand tegen Young Boys in de Europa League, van randje zestienmeter. Dan voel je dat het moment daar is en dan vliegt-ie over. De trainer hamert er op dat ik met mijn traptechniek gewoon tussen de palen moet schieten. Het voelt ook alsof ik over een drempeltje moet. Een belangrijke goal straks en ik ben echt een stap verder. Ik blijf hard werken."

Ook vindt De Kleine Generaal dat Kökcü harder moet werken en moet jagen als hij balverlies lijdt. "Dat begin ik zelfs steeds leuker te vinden, ik moet er steeds minder over nadenken. Het hoort bij profvoetbal. Natuurlijk wil ik de mensen met mijn spel vermaken, maar dit is geen speeltuin. Ik loop wel een paar meter extra, haha."

Keuze voor Turkije

De Feyenoorder speelde in het verleden in de jeugdelftallen van Oranje, maar koos even terug definitief voor het nationale team van Turkije. "Het was een zeer lastige keuze. Mijn vader zei een paar maanden voor mijn besluit nog dat ik voor Oranje moest kiezen."

"Er zat een stukje kansberekening bij, hoor. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, wie gaat die de komende tijd nou uit Oranje spelen? Turkije heeft ook een paar geweldige talenten en de kwalificatie voor het EK liep als een trein, maar ik zie daar op korte termijn meer kansen voor mezelf."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Feyenoord feliciteert jarige John de Wolf (57) met prachtige video

'Aanbiedingen voor John Guidetti, Feyenoord meldde zich nog niet'

Op zoek naar versterkingen voor Feyenoord? 'Frank Arnesen op de tribune bij Deense topper'

UEFA-bestuurder Michael van Praag weigert Feyenoord-fans te helpen tegen FC Porto

Feyenoord-fans mogen stadion Porto niet in: "Wie weet gaan we wel naar de kerstmarkt"

Jong Feyenoord binnen half uur op 3-0 tegen Jong Cambuur: Narsingh, Ayoub en Larsson scoren

Valentijn Driessen haalt hard uit naar clubleiding Feyenoord na aanstelling Mark Koevermans

'Dick Advocaat slaat na #VITFEY op tafel en eist aankoop, Feyenoord gaat voor potentiële EK-spits'

Hilarische beelden: Feyenoord-fan valt gelijk met de deur in huis tijdens eerste date

Dick Advocaat noemt waslijst aan geblesseerde Feyenoord-spelers op