Ajax richt vizier op Marokkaans international

Ajax heeft het oog laten vallen op Bilal El Khannouss. De achttienjarige middenvelder is één van de verrassingen in de WK-selectie van Marokko en hij speelde zich dit seizoen in de kijker bij KRC Genk. Zijn vader laat weten dat de Amsterdammers hem nauwlettend in de gaten houden.

KRC Genk

El Khannouss heeft echter nog geen minuten gemaakt op het eindtoernooi in Qatar, maar behoort wel tot de selectie. In de Belgische competitie, waar hij speelt voor KRC Genk, speelde hij dit seizoen al zestien keer in competitieverband en daarin gaf hij één assist. 

De interesse van een club als Ajax gaat echter niet in het hoofd zitten van de middenvelder, maar ook niet in dat van de familie. "Ajax? Ja, het klopt dat ze geïnteresseerd zijn. Ze volgen Bilal al sinds zijn dertiende. Maar hij zit uitstekend bij KRC Genk en concentreert zich nu daarop", zegt hij tegen Het Belang van Limburg. Zondagmiddag speelt hij met de nationale ploeg tegen België.

Rugnummer 34, band met Nouri

El Khannouss heeft al wel een band met Ajax, want hij draagt rugnummer 34. Dit is het nummer dat Abdelhak Nouri droeg bij de Amsterdammers. "Bilal brengt Nouri wel vaker een bezoekje, omdat Nouri hem al volgde voor zijn ongeluk. Twee maanden geleden ging hij er nog langs", vertelt zijn vader. Concreet is de interesse dus nog niet, maar hij heeft zich al wel op het lijstje van de Amsterdamse clubleiding gespeeld.

Verleden als international

El Khannouss is een Belgische voetballer met Marokkaanse afkomst. De aanvallende middenvelder speelt al vanaf 2009 in België en begon zijn loopbaan in 2009 bij RSC Anderlecht en daar speelde hij tot 2019. In datzelfde jaar verdiende hij een transfer naar KRC Genk. De rechtspoot speelde vanaf 2019 in de nationale jeugdteams van België, maar besloot dit jaar om te kiezen voor Marokko en verdiende uiteindelijk een plekje in de WK-selectie die naar Qatar afreisde.