Bizar verweer Gascoigne in rechtbank: Ex-voetballer wilde vertrouwen 'dikke' vrouw opkrikken

In Engeland is maandag het proces begonnen tegen oud-voetballer Paul Gascoigne (52), die ervan wordt verdacht een vrouw te hebben aangerand op een stadion in Durham in het noorden van Engeland. Gascoigne zoende het slachtoffer 'krachtig' op de mond. Zelf zegt hij dat hij het vertrouwen van de vrouw wilde opkrikken. Dat meldt het Algemeen Dagblad

Het incident vond plaats in augustus. Gazza, die de laatste jaren vaak in het nieuws komt door alcoholproblemen, zou de vrouw op 'ongepaste wijze' hebben aangeraakt. "Het ging om een korte doch daadkrachtige aanranding in de seksuele sfeer. De vrouw, die op weg was naar huis, hoorde iemand eerst en roepen. Gascoigne probeerde vervolgens op haar op haar te zitten. Nadat zij hem probeerde weg te duwen, zette hij zijn handen op haar gezicht om haar een kus op de lippen te geven", zei de openbaar aanklager. 

Gascoigne zelf herkende zich in de rechtbank niet in dat verhaal. Hij zou door treinpassagiers zijn uitgedaagd om de 'dikke' vrouw te zoenen. Met zijn actie wilde de ex-international van Engeland het 'vertrouwen van de vrouw opkrikken'. Het proces duurt nog vijf dagen. 

Een paar maanden geleden stond Gascoigne weer even op het voetbalveld