Van Nistelrooij blikt terug op eerste seizoenshelft: "Ups en downs"

Ruud van Nistelrooij kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft van PSV. De 46-jarige oefenmeester is tevreden met de prestaties in Europa, maar baalt van de resultaten in de Eredivisie.

"Als ik terugkijk, is de eerste helft van het seizoen er één met ups en downs geweest", vertelt Van Nistelrooij tegenover Voetbal International. "We hebben met de Supercup de eerste prijs gepakt en vervolgens in de Europa League een heel goede campagne gedraaid met dertien punten. In de competitie staan we op een plek waardoor we na de winterstop meedoen om de titel. In zijn algemeenheid kunnen we dus redelijk tevreden zijn".

Van Nistelrooij is tegelijkertijd erg kritisch. "Vier nederlagen in veertien wedstrijden is natuurlijk wel te veel. We zaten in een goede reeks en wilden het bevestigen in een topper", waarmee hij doelt op het verloren thuisduel met AZ (0-1) van afgelopen zaterdag.

"Het resultaat is uiteindelijk zeer teleurstellend, want als we hadden gewonnen, hadden we daar gestaan waar we wilden, nadat we ons de afgelopen weken goed hadden teruggeknokt. Het is uithuilen en opnieuw beginnen", aldus Van Nistelrooij.