Genomineerden The Best Men's FIFA Football Awards onthuld

FIFA heeft de elf genomineerde voor The Best FIFA Men's Player Award onthuld. De Wereldvoetbalbond rijkt deze prijs in januari 2022 uit aan de beste voetballer van het jaar 2021. In de lijst is er dit jaar geen ruimte voor een Nederlander.

Robert Lewandowksi kan de award voor het achtereenvolgende jaar pakken. De spits van Bayern München werd afgelopen keer uitgeroepen tot de beste van de wereld. Dit jaar krijgt Lewandowski concurrentie van een tiental wereldspelers. Zo zijn naast de Pool ook Karim Benzema (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Jorginho (Chelsea), N'Golo Kanté (Chelsea), Kylian Mbappé (PSG), Lionel Messi (PSG), Neymar (PSG) en Mohamed Salah (Liverpool) genomineerd.

Voetbalfans hebben tot 10 december de tijd om hun stem uit te brengen. Dit kan via de officiële website van de FIFA. Bij de vrouwen is Vivianne Miedema één van de genomineerden en maakt Sarina Wiegman kans om tot beste vrouwelijke coach te worden genoemd.