Huilende en blunderende Liverpool-keeper krijgt aanbieding... van promovendus uit Serie C!

Loris Karius beleefde zaterdag tijdens de Champions League-finale tegen Real Madrid de slechtste avond uit zijn loopbaan. Zijn club Liverpool verloor met 3-1 en de Duitse doelman ging bij twee Spaanse goals vreselijk in de fout. Nu krijgt Karius echter hulp uit onverwachte hoek.

Het Italiaanse Rimini, dat promoveerde naar de Serie C (het derde niveau in Italië), wil de doelman graag een jaar van Liverpool huren. Voorzitter Giorgio Grassi heeft de Duitser in een open brief uitgenodigd. Daar staat onder meer: "Ik zou hem graag ontmoeten in Rimini, om hem eraan te herinneren dat er moed, of in ieder geval een goed gevoel, voor nodig is om te begrijpen dat de beste levenslessen vaak de moeilijkste zijn, de moeilijkste om te dragen. We hebben allemaal zulke momenten meegemaakt, alleen hem overkwam het op een moment dat miljoenen mensen het konden zien."

Het aanbod

Dan komt de voorzitter met zijn aanbod: "Ik wil Loris graag helpen om van hem een voorbeeld te maken voor degenen die in het voetbal, of in het leven, vallen en weer opstaan. Ik wil hem een verjaardagscadeau geven: een contract voor een jaar bij Rimini FC, de ideale club om zijn zelfvertrouwen en kracht terug te krijgen." Mooi natuurlijk, maar of Karius op de Serie C zit te wachten, is natuurlijk de vraag...

Samenvatting van de bizarre Champions League-finale, met ook de omhaal van Gareth Bale:

De huilende Karius na afloop van de CL-finale. De Duitser zei sorry tegen de Liverpool-fans: