Promes is schadevergoeding aan neef verschuldigd na steekpartij

Voetballer Quincy Promes moet zijn neef een schadevergoeding betalen voor de steekpartij in 2020. Dat heeft een civiele rechter in Amsterdam woensdag laten weten. Daarnaast hangt er ook nog een strafzaak boven het hoofd van de voormalig Oranje-international. Justitie vervolgt hem voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

De neef van de aanvaller had deze zaak aangespannen, omdat hij in eerste instantie geen aangifte wilde doen. Dat laat zijn advocaat weten. Ook wilde hij voorkomen dat het geld zou verdwijnen naar Rusland. Daarom besloot de advocaat beslag te leggen op het huis van Promes en daardoor ontstond er een vonnis. Uit het vonnis blijkt dat de oud-Ajacied een onrechtmatige daad heeft verricht en daardoor een schadevergoeding aan zijn neef verschuldigd is.

De hoogte van deze vergoeding is vooralsnog niet bekend, maar Promes mag ook opdraaien voor de gemaakte proceskosten. In het vonnis staat ook dat de speler van Spartak Moskou zijn neef schade heeft aangebracht. Het slachtoffer zou zijn been niet meer kunnen gebruiken en lijden aan PTSS na het incident. De strafzaak en de bijhorende uitspraak volgt nog.

Feyenoord-doelman vertrekt