'Bakker kan gaan tekenen bij de rijkste club ter wereld'

Mitchel Bakker kan komende zomer de overstap maken naar de Premier League. Volgens het Duitse nieuwsblad BILD zou Newcastle United geïnteresseerd zijn in de linksachter. Het is niet de eerste keer dat Newcastle interesse toont in de oud-Ajacied.

Afgelopen winter waren Bakker en Newcastle bijna rond over een transfer, maar doordat Bayer Leverkusen een bod van twintig miljoen euro te laag vond bleef de linksachter in Duitsland. Een nieuwe poging van The Magpies moet voldoende zijn om de 21-jarige speler los te wikkelen bij zijn huidige club.

Bakker staat momenteel op de derde plek met Leverkusen en lijkt Champions League-voetbal binnen te halen. Dit kan uiteindelijk mee spelen in zijn beslissing. Newcastle staat in de Premier League tiende, maar wil na de Saoedische overname bouwen naar een team dat mee kan concurreren met de Engelse topclubs. Mocht Newcastle de linksback over willen nemen zal dat een aardig zakcentje mogen kosten. Het contract van de Nederlander loopt namelijk nog door tot 2025.

Dit seizoen speelde Bakker 23 wedstrijden in de competitie voor Leverkusen en is één van de belangrijkste spelers van het elftal. De linksback komt uit de jeugd van Ajax, wie hij in de zomer van 2019 verliet voor Paris Saint-Germain. In 2021 betaalden de Duitsers zeven miljoen euro aan de Franse hoofdmacht voor de jeugdinternational van Oranje.