Spaanse media kritisch na debuut De Jong: "Kon niet aan verwachtingen voldoen"

Frenkie de Jong kan niet terugkijken op een goed debuut voor FC Barcelona. De van Ajax overgekomen middenvelder mocht vrijdagavond in de basisopstelling beginnen in de seizoensopener op bezoek bij Athletic Bilbao, maar verloor met 1-0. Het spel van De Jong was niet geweldig. 

De Jong werd de hele wedstrijd gevolgd door Athletic-middenvelder Raúl García. “Ik wist dat hij hard zou spelen en dat was helemaal niet slecht. Ik denk dat hij dat goed doet, hij maakt het veel ploegen lastig en hij heeft dus geen reden om dat te veranderen”, zei De Jong na afloop in gesprek met Ziggo Sport.

"We speelden natuurlijk de laatste wedstrijd ook zo tegen Napoli, toen hebben we wel goed gespeeld. Vandaag zeker niet. Of het een verrassing was dat we zo begonnen weet ik niet, voor de mensen van buitenaf misschien ook meer dan voor ons."

Spaanse kranten 

De Spaanse kranten waren zaterdag kritisch na het debuut van De Jong, die wél veel indruk maakte in de voorbereiding. Volgens Marca kon de Oranje-international niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Mundo Deportivo stelt dat De Jong nu al weet hoe het is om zonder Lionel Messi te voetballen en volgens AS legde de Nederlander te weinig risico in zijn spel.