‘Feyenoord op de achtergrond in gesprek met meerdere investeerders’

De geruchten dat Feyenoord praat met investeerders, zijn maar weer eens aangewakkerd. Op de achtergrond zouden de Rotterdammers in gesprek zijn over een kapitaalsinjectie. Feyenoord wil zo op de langere termijn de strijd aan kunnen gaan met Ajax.

Dat zegt Feyenoord-watcher Martijn Krabbedam bij Voetbal International. In de Dick Voormekaar Podcast kaart Krabbedam aan dat het om een Nederlandse partij gaat. Eerder zou Feyenoord al in gesprek met wezen met een Amerikaanse kandidaat.

“Er rest de club weinig anders dan een deel van de aandelen te verkopen. Vorig seizoen waren er Amerikanen, maar dat ging niet door,” weet Krabbedam. “Deze keer zijn er opnieuw geïnteresseerde partijen die de Vrienden van Feyenoord, of helemaal uitkopen, of misschien een deel van de aandelen kopen. Dan hebben ze het overigens nog niet voor het zeggen, een meerderheid van de aandelen krijgen ze toch niet.”

Ajax zou een grote rol spelen in de mogelijke investering. “Het is niet zo dat als een Amerikaanse investeerder tweehonderd miljoen euro op tafel legt, dat Feyenoord in paarse shirts gaat spelen of het stadion in Dordrecht komt. Maar de aansluiting vinden met Ajax, kan alleen maar met geld,” stelt Krabbedam.

Krabbedam weet overigens niet te vertellen is wat voor stadium de gesprekken op het moment zijn. Wel zegt de watcher dat het gaat om meerdere partijen, waarvan één Nederlands is.