'Schmidt krijgt concurrentie van Serie A winnaar voor Götze'

De kans dat Mario Götze volgend seizoen nog bij PSV speelt is minimaal. Volgens verschillende Duitse media zijn er twee clubs die de aanvallende middenvelder willen overnemen uit Eindhoven.

Sinds Roger Schmidt is bevestigd als nieuwe trainer van Benfica, gaan er veel geruchten rond over eventuele transfers. Zo zou de Duitse trainer, buiten Mauro Júnior, ook graag Götze mee willen nemen naar Portugal. Mede dankzij Schmidt besloot de Duitse middenvelder zijn carrière voortzetten in Eindhoven, nadat hij vertrok bij Borussia Dortmund. 

Nadat de interesse van Benfica naar buiten kwam, kwam er ook interesse uit Italië. Zo zou de Serie A kampioen, AC Milan, Götze graag over willen nemen. PSV vraagt tussen de drie en vier miljoen euro voor de Duitse spelmaker.

De aanvallende middenvelder wil nog altijd de Champions League een keer winnen, waardoor een overstap naar de Italianen het meest realistisch lijkt, want zij zullen komend seizoen zich verkeren in het miljoenenbal terwijl het Benfica van Schmidt in de Europa League zal spelen.

Het is afwachten welke keuze Götze zal maken, er is nog altijd een kans dat de Duitser nog altijd bij PSV speelt na de zomer, al is die kans heel erg klein.