Haps over WK-missie Suriname: 'Kwaliteit is aanwezig'

Suriname, en ook Nederland, is in de ban van de WK-missie van het nationale elftal. Het elftal met veel bekende gezichten is volop bezig met plaatsing voor het WK 2022 in Qatar. Ridgeciano Haps, verdediger van Feyenoord, is openhartig in gesprek met de FIFA.

Onlangs maakte Haps ook de overstap van Nederland naar Suriname. Door zijn dubbele nationaliteit en geen interlands kon hij deze switch gemakkelijk maken. "Ik zal alles geven voor het land. Niet alleen voor het Surinaamse voetbal, maar voor het land. Ik wil het op de kaart zetten," aldus Haps. 

Suriname zit samen met Canada, Bermuda, Aruba en De Kaaimaneilanden in de groep en staat het in punten gelijk met koploper Canada. Alleen de nummer één van groep gaat namelijk door. In de laatste wedstrijd neemt het het woensdagnacht op tegen Canada. Bij winst is het een ronde verder in de kwalificatie.

Dat weet Haps zelf ook. "Ik weet dat veel mensen verrast zijn door Suriname, maar we moeten het nu laten zien. Er staat een mooi team. "We hebben nu veel spelers die in Europa spelen, dus de kwaliteit is aanwezig. We hebben veel snelheid en kracht, we hebben alles in onze groep. We trainen nu een week samen en het niveau wordt beter en beter."

Bij Suriname is het gelukt om een aantal spelers met een dubbele nationaliteit over te halen om voor het land uit te komen. Zo hebben Ridgeciano Haps, Mitchell te Vrede, Warner Hahn, Tjaronn Chery, Damil Dankerlui, Ryan Donk, Diego Biseswar, Florian Jozefzoon en Nigel Hasselbaink de overstap al gemaakt.

Ook interessant