LIVEBLOG: Al het laatste nieuws op Deadline Day volg je hier!

Maandag 31 januari; de laatste dag van de winterse transfermarkt. Ook wel bekend als Deadline Day. In deze liveblog volgen wij gedurende de avond alle laatste ontwikkelingen in binnenland. 

Check hier alle winterse transfers in de Eredivisie op een rij!

00:00

Transferwindow gesloten!

23:58

Kjell Scherpen op huurbasis naar België

KV Oostende neemt Kjell Scherpen voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Brighton.

23:32

MVV verwelkomt twee aanwinsten

Tijdens het laatste half uur van Deadline Day heeft MVV zich nog versterkt met twee aanwinsten; zo verwelkomt het Levi Malungu (Charleroi) en Elano Yegen (ADO Den Haag).

23:30

Laatste half uur Deadline Day ingegaan 

23:26

Xavi Simons mist cruciale strafschop; PSG uitgeschakelt in de beker.

Paris Saint-Germain is uitgeschakeld in de Coup de France. Tegen Nice moest de sterrenploeg na een 0-0 verlenging strafschoppen nemen. Mede door een gemiste strafschop van Xavi Simons verloog PSG en vloog het uit de beker.

23:00

Laatste uur Deadline Day ingegaan 

22:44

DONE: Charlison Benschop maakt terugkeer naar Eredivisie

Fortuna Sittard heeft nog toegeslagen op Deadline Day. Charlison Benschop maakt de overstap van SV Sandhausen naar Limburg. Benschop speelde eerder in de Eredivisie voor RKC, AZ en FC Groningen.

22:38

'Sander-deal naar Feyenoord rond'

Martijn Krabbedam weet te melden dat de overstap van Phillipe Sandler naar Feyenoord rond is.

22:19

PEC Zwolle laat Leandro Fernandes transfervrij vertrekken

Leandro Fernandes mag na een half jaar alweer vertrekken bij PEC Zwolle. Het lukte de huidige hekkensluiter van de Eredivisie niet om de middenvelder te verkopen en heeft daarom zijn contract ontbonden. Fernandes speelde in het verleden onder meer in de jeugd van PSV en Juventus en liep enige tijd stage bij Feyenoord. 

22:04

DONE DEAL: Sparta ziet Emanuel Emegha vertrekken

Emanuel Emegha verkast naar Royal Antwerp. De 18-jarige spits laat Sparta achter zich en heeft een contract tot medio 2027 ondertekend.

21:27

DONE DEAL: FC Twente haalt Joshua Brenet terug naar Nederland

Joshua Brenet maakt de overstap naar FC Twente. De rechtsachter komt over van TSG Hoffenheim, waar hij amper aan speeltijd toe kwam. De tweevoudig-international moet in Enschede de naar Parma vertrokken Jayden Oosterwolde opvolgen.

21:06

'AZ zet zinnen op komst KKD-schutter Thijs Dallinga'

AZ zou de zinnen hebben gezet op de komst van Thijs Dallinga. Dat weer AZAlerts op Deadline Day te melden. Volgens het medium gaan de Alkmaarders een poging wagen om de KKD-topschutter over te nemen van Excelsior. Dit seizoen staat de teller van Dallinga op 25 doelpunten in 24 wedstrijden en is daarmee momenteel de topscorer van de competitie. 

21:01

DONE: Eiting laat contract ontbinden en keert terug in Engeland

Carel Eiting heeft zijn contract bij KRC Genk laten ontbinden om terug te kunnen keren bij Huddersfield Town, zo meldt De Telegraaf. De Nederlander kwam in het seizoen 2020/2021 ook uit voor de club uit Engeland. 

20:42

'AZ haalt Kamal Sowah naar Alkmaar'

Naast het verkopen van spelers lijkt AZ op Deadline Day ook nog een speler te verwelkomen. Volgens Het Nieuwsblad neemt AZ de 22-jarige Kamal Sowah op huurbasis over van Club Brugge. De Ghanees maakte afgelopen zomer nog voor 9 miljoen euro de overstap van Leicester City. Dit seizoen kwam Sowah 17 keer in actie voor Brugge.

20:40

Bryan Smeets verlaat Sparta voor avontuur in België

Sparta heeft afscheid genomen van Bryan Smeets. De middenvelder gaat aan een nieuw avontuur beginnen in België, waar hij het shirt van Lommel SK gaat dragen. Ondanks veel interesse vanuit de Keuken Kampioen Divisie, koost Smeets voor het tweede niveau van België.

20:31

DONE DEALS: VVV-Venlo pikt twee spelers van Jong AZ op

Sem Dirks en Richard Sedláček maken de overstap van AZ naar VVV-Venlo. 

20:07

'Overstap Philippe Sandler naar Feyenoord nog niet rond'

Met nog minder dan vier uur op de klok, is de komst van Philippe Sandler naar Feyenoord nog niet afgerond. Volgens clubwatcher Martijn Krabbedam staat 'alles in de steigers', maar is de deal nog niet rond. Daarnaast verwacht Frank Arnesen dat de deal snel wereldkundig kan worden gemaakt.

19:56

DONE DEAL: AZ neemt afscheid van Albert Gudmundsson

AZ heeft de verkoop van Albert Gudmundsson wereldkundig gemaakt. De IJslander had een aflopend contract en wilde vertrekken uit Alkmaar. Gudmundsson vertrekt voor zo'n 1,2 miljoen euro naar Genoa. De aanvaller speelde 101 wedstrijden voor AZ, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en tien assists.

19:46

DONE DEAL: Donny van de Beek vertrekt naar Everton

Everton heeft de transfer van Donny van de Beek wereldkundig gemaakt. De Nederlander maakt het seizoen op huurbasis af in Liverpool en komt over van Manchester United.. 

19:31

DONE DEAL: Heracles haalt Samuel Armenteros terug naar Almelo

Samuel Armenteros keert terug bij Heracles. De spits zat sinds afgelopen zomer zonder club, na zijn vertrek bij Fujairah SC. Het is voor Armenteros zijn derde periode bij Heracles, waar hij in het verleden al 141 wedstrijden voor speelde.

19:19

DONE DEAL: PEC Zwolle haalt oude bekende terug naar de Eredivisie

Djavan Anderson maakt het seizoen af bij PEC Zwolle. De oud-speler van Ajax, AZ en Cambuur wordt gehuurd van PEC Zwolle. Dat weet journalist Jeroen Kapteijns tijdens Deadline Day te melden.

19:16

DONE DEAL: Sparta haalt versterking uit Rome

Riza Durmisi maakt het seizoen af in Rotterdam. Sparta huurt de 28-jarige verdediger voor de rest van het seizoen van Lazio Roma. 

19:04

DONE DEAL: Ajax akkoord met FC Emmen over Julius Dirksen

Ajax en FC Emmen zijn akkoord over de transfer van Juluis Dirksen. De verdediger had in Amsterdam nog een contract tot medio 2022 en mag nu al vertrekken bij Ajax

18:32

Stekker uit overstap Steven Bergwijn naar Ajax

Technisch directeur Marc Overmars heeft zelf de stekker uit de onderhandelingen over Bergwijn gehaald. Dit kwam omdat diens werkgever, Tottenham Hotspur, een bedrag van 30 miljoen euro zou vragen voor de rappe vleugelaanvaller. Dit zou volgens Overmars en Ajax te veel geld zijn. 

18:04

'PSV klaar op de winterse transfermarkt'

Volgens clubwatcher Rik Elftink gaat er niks meer gebeuren bij PSV. Daarmee kunnen supporters geen spanning meer verwachten op deadline day. 

17:09

Tagliafico blijft de rest van het seizoen bij Ajax

Nicolas Tagliafico wilde afgelopen zomer al graag vertrekken bij Ajax, maar tot een transfer kwam het niet. De linksback verloor zijn basisplaats en wil mede daardoor zo snel mogelijk vertrekken uit Amsterdam. FC Barcelona was lange tijd in de race voor de Argentijn, maar Ajax zou alleen willen luisteren naar een verkoop, dit terwijl de club uit Spanje zou azen op een huurdeal.