Roger Schmidt over kritiek media: "Dat hoort er allemaal bij"

Roger Schmidt is tevreden over zijn tijd bij PSV, dat vertelt de Duitse oefenmeester in een interview met PSV TV. In het interview blikt Schmidt terug op de coronajaren, zijn hoogtepunt, de kritiek in de media en van de fans, de titelrace van het afgelopen seizoen en op de ontwikkeling van de spelers: "Ja, ik ben over het algemeen erg tevreden."

"Eerst gaan we wat eten met elkaar om afscheid te nemen en het einde van het seizoen te vieren. Ik wil ook wat rust nemen, het is vakantietijd en het was een lang seizoen dus ik verdien wel wat vakantie", vertelt Schmidt voor de camera. Het seizoen zit erop voor PSV, en dat het vertrek van Schmidt nu om de hoek ligt. Eerst blikt de trainer nog terug op zijn turbulente periode in Eindhoven: "Wanneer je de situatie bij PSV bekijkt van twee jaar geleden, die niet makkelijk was met de corona crisis en de lege stadions, vind ik dat we er het beste van gemaakt hebben. We zagen toen een hecht team op het veld dat goed voetbal speelde en een team dat prijzen kon winnen."

Schmidt geeft wel toe dat de verloren titelrace een bittere pil was om te slikken, maar dat hij met geheven hoofd terugkijkt: "Het is lastig om alle prijzen te winnen, maar het was niet onmogelijk voor ons dit seizoen. Aan het einde scheelde het twee punten, dat is wel jammer. We willen niet klagen, Ajax is verdiend kampioen en we hebben ons best gedaan."

Wanneer de Duitser de gevraagd wordt naar zijn uitblinker van dit seizoen, kan hij geen antwoord geven: "Alle spelers verdienen waardering en voetbal is een teamsport. Voor mij is het moeilijk om één uitblinker aan te wijzen." Wel vindt hij dat de spelers niet altijd de waardering hebben gekregen die ze verdienden. "Soms miste ik wel de waardering voor de spelers. Ik vind dat ze meer waardering verdienen in de media." Wel kon hij zijn hoogtepunt aanwijzen: "De bekerfinale was geweldig. De sfeer en de wedstrijden hoe we terugkwamen van de 0-1 was echt fantastisch voor de club en voor de stad. Die herinnering koester ik voor altijd."

Schmidt botste tijdens zijn tijd in Eindhoven geregeld met de binnenlandse media, maar dat ziet hij als een part of the job: "Het is normaal dat je verschillende perspectieven hebt in de media, bij de fans en bij de coach. Ik moest uiteindelijk die beslissingen en afwegingen maken. Soms zijn mensen het er niet maar eens, maar dat hoort er wel bij." 

"Ik vind de Eredivisie een onderschatte competitie", vertelt de Duitser. "Om de sfeer, maar ook om de kwaliteit van het voetbal. Als je kijkt naar hoe de ploegen presteren in Europa dit seizoen zie je dat. Feyenoord deed het geweldig, Ajax dee het goed en wij waren ook niet slecht. Er zit veel kwaliteit in de Eredivisie en soms waarderen de Nederlanders dat niet genoeg."

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl