Voorbeschouwing Ajax-FC Groningen: vermoedelijke opstellingen, vorm en verwachtingen

Ajax neemt het zaterdagavond op tegen FC Groningen. De Amsterdammers barsten van het zelfvertrouwen na de 0-5 overwinning op Fortuna Sittard. Daarmee staat Ajax op een doelsaldo van +26, een nieuw record. FC Groningen is minder begonnen aan de competitie. De ploeg van Danny Buijs staat op plek 14 in de Eredivisie. FC Groningen verloor met 0-1 van Vitesse, met twee rode kaarten voor de thuisploeg. Mike te Wierik is vrijgesproken en kan tegen Ajax gewoon meedoen.

Vorm

Ajax verkeert in blakende vorm. De Amsterdammers scoren erop los en hebben een nieuwe record gevestigd. Geen andere club heeft na zes speelrondes meer dan +25 gestaan in doelsaldo. Tot nu, want Ajax is erin geslaagd om er +26 van te maken. De ploeg van Erik ten Hag draait op volle toeren en is hongerig naar goals én de landstitel. 

Ajax won dinsdagavond met 0-5 bij Fortuna...

FC Groningen verkeert juist in dramatische vorm. Afgelopen woensdag verloor Groningen thuis met 0-1 van Vitesse. Er heerst er onrust in het noorden van het land. De resultaten zijn niet naar wens en de supporters reageren daar ook niet goed op. Een deel van de Groningen-aanhang gooide bier naar de doelman van Vitesse en renden het veld op.

Verwachtingen

Ajax is natuurlijk torenhoge favoriet voor deze wedstrijd. Toch is het de laatste jaren ook wel eens misgegaan tegen FC Groningen. Voor Ajax spreekt dan wel in het voordeel dat de meeste punten verloren werden in de uitwedstrijd.

Vermoedelijke opstellingen

Ajax zal vermoedelijk niet gaan wisselen in deze vorm. FC Groningen zal een oplossing moeten vinden voor Daniël van Kaam, de 21-jarige middenvelder is voor één wedstrijd geschorst. Vermoedelijk komt Marin Sverko in zijn plaats

Feyenoord-doelman vertrekt