Voorselectie Oranje; Jeremie Frimpong nieuwkomer, Jordy Clasie terug

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag de voorselectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Er zit één nieuwkomer bij in Jeremie Frimpong en één opvallende toevoeging in Jordy Clasie. Ryan Gravenberch zit sinds een lange tijd niet bij de selectie en voor velen is ook de afwezigheid van Bart Nieuwkoop opvallend.

Jeremie Frimpong speelt op dit moment bij Bayer Leverkusen. In de competitie staat de rechtsachter na 23 wedstrijden op één goal en zes assists. Frimpong werd geboren in Amsterdam, maar hij verliet Nederland al op zijn tiende om te gaan spelen in de jeugd van Manchester City. Uiteindelijk ruilde hij Manchester in voor Glasgow en speelde hij anderhalf seizoen voor Celtic voor zijn overstap naar Duitsland.

Jordy Clasie zit voor het eerst sinds 2016 weer bij de voorselectie. De middenvelder van AZ steekt in goede vorm maar is voor velen een verassende keuze. Clasie speelde in totaal zeventien interlands, waarvan zijn laatste in november 2016. Hij viel toen na zestien minuten in voor Stijn Schaars tijdens het oefenduel tegen België (1-1).

Ryan Gravenberch zit niet bij de selectie. Zijn mindere vorm bij Ajax dit seizoen heeft daar waarschijnlijk voor gezorgd. Verder hadden veel mensen graag Bart Nieuwkoop bij de selectie willen zien aangezien de rechtsachter een geweldig seizoen beleefd bij de koploper van België, Royale Union Saint-Gilloise.

Het Nederlands elftal oefent op 26 en 29 maart tegen Denenmarken en Duitsland. Beide duels zullen zich afspelen in de Johan Cruijff Arena.