Feyenoord-icoon ontsnapte dankzij operaties twee keer aan dwarslaesie

Rinus Israël speelde tussen 1966 en 1974 voor Feyenoord en de spijkerharde oud-verdediger groeide in die tijd uit tot icoon in Rotterdam-Zuid. Israël is inmiddels 76 jaar en hij ontsnapte in een tijdsbestek van een half jaar tijd twee keer aan een dwarslaesie.

Israël, ook wel IJzeren Rinus genoemd, blikt in gesprek met De Telegraaf terug op de momenten dat hij plotseling alle kracht in zijn benen verloor. Slijtage in zijn ruggenmerg was de oorzaak en een dwarslaesie dreigde. "Bij mij waren er nog een paar zenuwbanen naar de hersenen over, waardoor ik niet helemáál verlamd ben geraakt", legt Israël uit. "De kans dat ik blijvend in een rolstoel terecht zou komen was vijftig procent, dus ik tel mijn zegeningen. Natuurlijk is het balen als je lichaam je in de steek laat, maar ik heb me daarbij neergelegd."

Twee keer binnen een half jaar

De eerste operatie die Israël onderging was in december vorig jaar. Hij moest vervolgens enkele maanden revalideren en liep met een wandelstok. Maar afgelopen zomer was opnieuw een operatie nodig om het noodlot af te wenden. De ras-Feyenoorder blijft echter positief. "Ik heb een fietsenwinkel in Landsmeer, die ik elke dag bezoek. Dan zit ik daar een paar uur met vrienden en kennissen lekker over voetbal te praten. Wat dat betreft is er niets veranderd. Ik heb nog steeds een heerlijk leven."

In april 2018 sprak Harry Vermeegen met Israël, die toen nog revalideerde van zijn eerste operatie:

Israël mocht in 1970 met Feyenoord de Europacup I omhoog houden. De eerste Nederlandse club die het grootste Europese clubtoernooi won: 

Rinus Israël tribute:

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl