Elftal van de week: Ajax en PSV maken indruk

Speelronde 22 is gespeeld en dat zorgde weer voor het nodige spektakel. PEC Zwolle won in een knotsgek duel in Leeuwarden met 3-4 van SC Cambuur, PSV en Ajax wisten Vitesse en FC Twente met 5-0 te verpulveren. Een aantal spelers blonken uit.

Sébastien Haller

De Ivoriaanse spits van Ajax was in de eerste helft nog een beetje onzichtbaar, maar in de tweede helft liet de lange aanvaller zien dat hij gemakkelijk tot scoren komt. Haller scoorde in de tweede helft drie keer en nam zijn ploeg bij de hand. De Amsterdammers wonnen ruim en zonder problemen van FC Twente met 5-0. 

Noni Madueke

Noni Madueke keerde na een tijd vol blessures weer terug in de Eredivisie. Eerder in de week trad de Engelse aanvaller aan in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen NAC Breda en in speelronde 22 startte hij in de basis tegen Vitesse. De negentienjarige aanvaller maakte indruk met zijn razendsnelle acties en assists. Daarmee verdient Madueke een plek in het elftal van de week.

Sam Beukema

Sam Beukema ging afgelopen weekend met AZ op bezoek bij zijn oude club. De Alkmaarders speelden tegen Go Ahead Eagles. De Nederlandse verdediger deed zijn oude liefde pijn, want met twee doelpunten was Beukema enorm belangrijk voor zijn ploeg. In de eerste én tweede helft was hij trefzeker en had daardoor een aandeel in de
1-4 overwinning.

Feyenoord-doelman vertrekt