Celtic wint uitgestelde Schotse bekerfinale, had dit ook in Nederland gemoeten?

In Nederland werd afgelopen seizoen de bekerfinale afgelast. Door de coronacrisis kwam het voetbal stil te liggen en besloot de KNVB de competities niet te hervatten. Hierdoor kwam ook de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord te vervallen. In Schotland werd de bekerfinale wél verplaatst.

De Schotse voetbalbond staakte dit jaar de voetbalcompetitie en riep Celitc uit tot kampioen. De bekerfinale van 2020 ging tussen Celtic en Hearts en werd dus verplaatst. Afgelopen zondag mochten de clubs het dan eindelijk tegen elkaar opnemen. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in 2-2, waarna verlening volgde.

Zowel Celtic als Hearts scoorde in de verlening (105e en 111e minuut) en moesten het met strafschoppen beslissen. Celtic wist deze te winnen en pakte zo de twaalfde prijs op rij.

Had de KNVB er goed aangedaan om het Schotse idee ook in Nederland toe te passen?