Derksen niet te spreken over Van der Sar: 'Kan toch geen bedrijf met 550 mensen leiden?'

Het optreden van Edwin van der Sar over de situatie rondom het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars heeft ook op de heren van VIVandaag een slechte indruk achtergelaten. Johan Derksen was alles behalve te spreken over de toon van Van der Sar.

Derksen stelt dat Van der Sar nog steeds geen status als directeur heeft. “Dit is toch verschrikkelijk. Hij is in tien jaar niets gegroeid en is nog altijd die ex-keeper. Die jongen kan toch nooit een bedrijf met 550 mensen leiden. Ook nog beursgenoteerd, weet je wel." Volgens Derksen zit Van der Sar niet prettig in zijn positiei. "Deze jongen, dat zie je aan hem, die is onzeker en voelt zich niet lekker in deze job. En dat verbergt hij doorgaans achter een soort verkrampte arrogantie."

Het optreden van Van der Sar voor de camera's van ESPN stelde weinig voor volgens Derksen. "Nu staat hij daar te hakkelen Je kunt toch bij zo’n groot bedrijf niet zo’n boegbeeld naar voren schuiven? Maar ook die Raad van Commissarissen heeft het onderschat. Zij hebben gedacht; ‘Agh, het zal wel meevallen. Die contractverlenging gaat wel door.’, daar hebben ze zich echt op verkeken.”

Feyenoord-doelman vertrekt