KNVB komt na zoektocht opvolger Hoogma uit in Amerika

Earnest Stewart is volgens de KNVB de geschikte kandidaat om de nieuwe directeur topvoetbal te worden bij de Nederlandse bond. De 52-jarige oud-voetballer is door de KNVB gepolst om de vertrekkende Nico-Jan Hoogma op te volgen, maar een vertrek uit Amerika is nog niet uitgesloten.

Hoogma vertrekt in de zomer en neemt afscheid bij de KNVB. Stewart moet hem op gaan volgen en is zeker niet onbekend in de voetballerij. Hij was eerder werkzaam als technisch directeur VVV-Venlo, NAC Breda en AZ. In 2015 verruilde de ex-international Nederland voor het Amerikaanse Philadelphia Union. Sinds 2018 is hij general manager bij de Amerikaanse voetbalbond.

De Amerikanen zijn enorm te spreken over Stewart en willen graag zijn contract verlengen. De bestuurder, met een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, moet gaan kiezen waar zijn toekomst ligt. In de Verenigde Staten wordt druk gewerkt aan het aanstaande WK in 2026, dat samen met Canada en Mexico georganiseerd wordt.

Stewart speelde in totaal 103 interlands voor de Verenigde Staten, maar krijgt direct een belangrijke taak als hij voor de KNVB kiest. De opvolger van Hoogma is verantwoordelijk voor het vinden van een nieuwe bondscoach na het WK in Qatar. 

Feyenoord-doelman vertrekt