'Peter Bosz onderneemt poging om André Onana naar Olympique Lyon te halen'

André Onana kan deze zomer mogelijk worden herenigd met Peter Bosz. De trainer doet namelijk een poging om de doelman naar Olympique Lyon te halen, zo meldt L'Equipe zaterdag.

De twee werkten samen bij Ajax, met wie ze de finale van de Europa League haalde. Onana veroverde onder Bosz in Amsterdam zijn basisplaats. De 25-jarige Kameroener wordt gezien als een lastig te halen transfertarget, maar door de goede relatie van Bosz met Onana ziet men toch kansen bij Lyon.

Gesprek met Inter

Onana staat door een dopingschorsing in ieder geval tot 4 november nog buitenspel. Daarna wil de doelman ook nog met Kameroen mee naar de Afrika Cup. Naast Olympique Lyon zijn ook Arsenal en Internazionale geïnteresseerd, maar die zijn door de genoemde redenen niet happig om een flinke transfersom te betalen. Onana zou wel al hebben gesproken met Inter, terwijl Arsenal hem geen basisplaats wil beloven.

Lyon hoopt van die aarzeling te kunnen profiteren. Bosz zou de doelman dan willen laten keepen in de bekerwedstrijden en de Europa League, zodra zijn schorsing is afgelopen. Anthony Lopes behoudt dit seizoen in ieder geval de voorkeur in de Ligue 1. Vanaf volgend seizoen zou de strijd open moeten liggen tussen de twee.

Er zou inmiddels een gesprek hebben plaatsgevonden tussen Lyon en het management van Onana. De Ajax-speler zou interesse hebben in het meerjarige voorstel van de Fransen, maar moet nog een knoop doorhakken.

Peter Bosz onderneemt poging om André Onana naar Olympique Lyon te halen