Spaanse kranten zien vertrek Koeman naderen: ‘Barcelona aast op tandem Martínez/Henry

Het lijkt niet lang meer te duren voordat Ronald Koeman en FC Barcelona uit elkaar gaan. De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo noemt al namen voor mogelijke opvolgers en ‘deadlines’.

De thuisnederlaag tegen Bayern München in het eerste groepsduel van de Champions League eindigde in een teleurstellende 0-3 nederlaag. Maandagavond werd ook niet gewonnen. Barca stond tot de 90e minuut met 0-1 achter. Uiteindelijk maakte Pique nog de 1-1. Deze uitslagen leiden tot veel boosheid bij de club.

''Uiteraard zijn we bezorgd over de resultaten”, aldus de persoonlijke adviseur van voorzitter Joan Laporta. ''Maar dit is mijn mening. Die geef ik. Ik weet dat er naar mij wordt geluisterd, maar degene die de beslissing neemt is de voorzitter. Niet ik. Maar Laporta weet echt wel dat het niet goed gaat.”

Mogelijke opvolger

In de krant Mundo Deportivo én de Belgische krant Het Laatste Nieuws staat woensdag dat FC Barcelona geïnteresseerd is in Roberto Martínez en zijn assistent Thierry Henry, die momenteel het nationale elftal van België onder hun hoede hebben. Volgens HLN zou Martínez pas na de Final Four van de Nations League over zijn toekomst beslissen. De Belgische voetbalbond verwacht dat het koppel sowieso doorgaat tot en met het WK in Qatar, eind 2022.

Feyenoord-doelman vertrekt