Voetbalfans wijzen redenen aan waarom Alfred Schreuder moet opstappen

Ajax zakte dinsdagavond tegen Napoli door de ondergrens en liep tegen de grootste thuisnederlaag in de Champions League. De Amsterdammers gingen voortvarend van start, maar konden de Napolitaanse storm die volgde niet bedwingen. Het resulteerde in een recordaantal van zes tegentreffers. Op Twitter is men klaar met Ajax-trainer Alfred Schreuder en geeft men diverse redenen waarom de oefenmeester moet opstappen.

Tegenvallende resultaten

De laatste overwinning van Ajax onder Schreuder dateert van 10 september in eigen huis tegen SC Heerenveen (5-0). De Amsterdammers verloren de wedstrijden daarna tegen Liverpool (2-1) en AZ (2-1), kwamen na de interlandbreak in eigen huis niet langs Go Ahead Eagles (1-1) en verloren dinsdagavond kansloos van Napoli (1-6).

Slecht wisselbeleid

Ajax keek met de rust 'al' tegen een 1-3 achterstand aan, maar desondanks wachtte Schreuder tot de 72ste minuut met wisselen. Intussen was de score opgelopen tot 1-5 en had tegenstander Napoli al drie verse krachten in het veld gebracht.

Tactisch onvermogen

Ajax heeft haar grootste successen geboekt met oogstrelend voetbal, maar tijdens de verliespartijen tegen Liverpool, AZ en Napoli werd duidelijk dat het tactisch plan van Schreuder ontbreekt bij tegenstanders die de Amsterdammers met de rug tegen de muur kunnen zetten.