Hugo Borst vreest dat de Eredivisie nooit meer spannend wordt

Hugo Borst vreest dat de Eredivisie door de aanwezigheid van Ajax nooit meer spannend wordt. Door de opzet van de Champions League, die in de nabije toekomst gaat veranderen, ziet hij het verschil alleen maar groter worden. Het woord 'concurrent' moeten we volgens hem niet meer gebruiken, simpelweg omdat het verschil met PSV en Feyenoord te groot is: "Dat worden figuranten."

"Ajax is hier monopolist. Tot in de eeuwigheid. Bovenin de Eredivisie wordt het nooit, nóóit, meer spannend. Waar Feyenoord en PSV niet of amper over een eigen vermogen beschikken, is Ajax stervensrijk. Als per 2024 de Champions League van opzet verandert, beurt de beste Nederlandse club (Ajax dus) elk jaar 70 miljoen euro. Zullen we het woord concurrentie maar schrappen? Bij Ajax gaat het om miljoenen, bij de volgers om kleingeld. Arm Feyenoord. Komt halverwege dit seizoen met een uitgerangeerde Argentijnse spits op de proppen van een half miljoen, terwijl Ajax een gaaf Frans exemplaar van 22,5 miljoen euro presenteert."

'Wulpse Ihattaren flirt met Ajax'

Volgens hem is het veelzeggend dat in het verleden Steven Bergwijn en nu Mohamed Ihattaren met Ajax flirten:  "Steven Bergwijn wilde als PSV’er vorig jaar dolgraag (terug) naar Ajax. Hoe pijnlijk is dat? Op dit moment flirt de wulpse Mo Ihattaren op social media zo met Ajax dat hij op een golddigger lijkt. In zijn denken en spelen hoort het kind nog in de ArenA thuis ook. Hij wil naar voren, gewoon lekker voetballen. Het is de onweerstaanbare aantrekkingskracht van Ajax. Tadic, Blind en wat Zuid-Amerikanen zouden Mo de mores van het vak bijbrengen."