"KNVB bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht desnoods in Duitsland of op Bonaire"

FC Utrecht wil dat de bekerfinale met Feyenoord hoe dan ook wordt gespeeld. De club heeft een dossier ingediend bij de UEFA en hoopt rond 17 juni antwoord te krijgen.

Op die manier wil Utrecht proberen om alsnog Europees voetbal veilig te stellen. Het moet dan wél ook nog winnen van Feyenoord. De Europese voetbalbond heeft eerder al aangegeven dat voetbalbonden niet per se 3 augustus de deelnemers hoeven door te geven voor de Europese toernooien.

Uitwijken naar het buitenland

Utrecht staat er wel voor open om de bekerfinale nog voor 3 augustus te spelen. "Waarom niet in juli als je kijkt hoe soepel het nu in de Bundesliga gaat? Óf in het buitenland", laten de advocaten Jeroen Bedaux en Frans de Weger weten in De Telegraaf.

KNVB bekerfinale op Bonaire?

"Het zou – na een quarantaine van de Feyenoord- en FC Utrecht-selectie – zelfs net over de grens in Duitsland kunnen, maar eventueel ook op Bonaire. In die Nederlandse gemeente heeft het coronavirus veel minder om zich heen gegrepen. Explore all options", zo vervolgt De Weger. "De KNVB doet dat niet, dus zijn wij maar op die stoel gaan zitten. Zo hopen we de UEFA te overtuigen."