Oranje-international Frimpong kan WK-droom vervolg geven met toptransfer

Jeremie Frimpong kent een uitstekend seizoen bij Bayern Leverkusen en werd beloond met een plek in de WK-selectie bij Oranje. Het succesverhaal rondom de vleugelverdediger kan een vervolg krijgen. Volgens SPORT is Barcelona geïnteresseerd in Frimpong, die op het WK in Qatar zijn debuut kan gaan maken voor Oranje. 

Frimpong werd geboren in Amsterdam, maar voegde zich op tienjarige leeftijd al bij de voetbalacademie van Manchester City. In 2019 werd hij voor nog geen half miljoen euro door Celtic weggeplukt uit Engeland, waarna hij in januari 2021 voor maar liefst 11 miljoen euro werd gekocht door Bayer Leverkusen. De 21-jarige verdediger kwam de afgelopen twee jaar in totaal 50 keer in actie voor de Duitse topclub en is met name dit seizoen in topvorm. Frimpong kwam verdeeld over drie competities 21 wedstrijden in actie, scoorde vijf keer en gaf drie assists. De Oranje-international staat tot medio 2025 onder contract bij Bayer Leverkusen en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt momenteel een waarde van 25 miljoen euro.

Hoe groot is de kans dat Frimpong naar Barcelona vertrekt?

Barcelona toonde afgelopen zomer naar verluidt al interesse in Frimpong, maar slaagde er niet in de jonge vleugelverdediger in te lijven. Hector Bellerin werd vervolgens voor één seizoen vastgelegd, maar Spaanse media verwachten niet dat het contract van de Spanjaard verlengd zal worden. Daarnaast heeft Sergi Roberto, een andere rechtsback in dienst van de Catalanen, last van gezondheidsklachten, dus is naar verluidt versterking gewenst. Bayer Leverkusen, de club van Frimpong, heeft al aangegeven dat een vertrek in de winterstop onbespreekbaar is. Een eventuele zomerse transfer kan wellicht bemoeilijkt worden door het langlopende contract en de marktwaarde van Frimpong, die mogelijk nog zal stijgen wanneer de rechtervleugelverdediger op het WK in actie komt voor Oranje.