PSV - sc Heerenveen: de goals, interviews, samenvatting & voorbeschouwing

PSV neemt het zondag op tegen sc Heerenveen en de Eindhovenaren moeten winnen om in de race te blijven voor plek twee, die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. De Friezen zijn juist nog in de running voor de play-offs. Wat wordt het zondag?

Afwezigen bij PSV - sc Heerenveen

Ryan Thomas, Mauro Júnior, Maxi Romero, Richard Ledezma en Érick Gutiérrez zijn lang geblesseerd en missen het duel met sc Heerenveen sowieso, terwijl achter de namen van Timo Baumgartl en Mohamed Ihattaren een groot vraagteken staat. Bovendien is Denzel Dumfries geschorst en dus moet trainer Roger Schmidt flink puzzelen.

Sc Heerenveen heeft minder personele problemen dan PSV, maar de twee spelers die zondag mogelijk niet meedoen, zijn wel de belangrijkste schakels in de ploeg van Johnny Jansen: Joey Veerman en Henk Veerman zijn herstellende van het coronavirus en nog niet topfit. Vrijdag liet de trainer nog weten dat het niet zeker is dat beide spelers zondag inzetbaar zijn.

Scheidsrechter PSV - sc Heerenveen

De KNVB heeft Allard Lindhout aangesteld als scheidsrechter voor PSV - sc Heerenveen. Lindhout zal daarbij ondersteund worden door assistent-scheidsrechters Rogier Honig en Bas van Dongen, terwijl Ingmar Oostrom de vierde official is. Jochem Kamphuis is tijdens de wedstrijd de VAR en hij zal geholpen worden door Frans Ozinga.

Video: Samenvatting PSV - sc Heerenveen

De laatste keer dat PSV in het Philips Stadion tegen sc Heerenveen speelde, was op 24 november 2019. De Eindhovenaren wonnen destijds met 2-1. Steven Bergwijn scoorde twee keer en Jens Odgaard redde namens de bezoekers de eer. 

Highlights PSV - sc Heerenveen

Video: Goals PSV - sc Heerenveen

Eerder dit seizoen eindigde het eerste duel tussen beide ploegen in Friesland in een 2-2 gelijkspel. Lange tijd leek het erop dat sc Heerenveen ging winnen, want na de 0-1 van Mario Götze scoorden Henk Veerman en Mitchell van Bergen, maar in blessuretijd redde Joël Piroe een punt voor PSV: 2-2.

Hoe laat is PSV - sc Heerenveen?

PSV speelt zondag de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Er wordt om 16:45 uur afgetrapt bij PSV - sc Heerenveen in het Philips Stadion. De laatste keer dat de Friezen op bezoek bij PSV wonnen, was in het seizoen 2008/2009. Destijds werd het 2-3 voor de bezoekers.

PSV - sc Heerenveen Live

Wil je de wedstrijd PSV - sc Heerenveen live volgen? Dat kan op televisie via ESPN of volg de live tussenstand via het live matchcenter op deze website. Tijdens en na afloop van PSV - sc Heerenveen vind je hier de samenvatting en de goals bij PSV - sc Heerenveen.

Historie PSV - sc Heerenveen

PSV speelde in haar historie maar liefst 69 duels tegen SC Heerenveen. Daarvan won PSV er 37 (53,6%) en gingen er 14 (20,3%) verloren. 18 (26,1%) Duels eindigden in een gelijkspel. PSV scoorde in totaal 147 keer, een gemiddelde van 2,13 goals per wedstrijd. De grootste thuisoverwinning die PSV op sc Heerenveen boekte, was 5-1. De Eindhovenaren wonnen in 1995-1996, 2011-2012 en 2012-2013 met die cijfers.

PSV verslaat sc Heerenveen op 11 november 2012 met 5-1 (samenvatting), tekst gaat verder onder video

Programma en stand Eredivisie

Een overzicht van het programma in de Eredivisie, van speelronde 31, en de huidige stand. 

Stand Eredivisie voorafgaand aan speelronde 31

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV-SC Heerenveen’

PSV op Rapport: aanvallers vallen tegen

Samenvatting PSV-Heerenveen 2-2 (alle goals) - VIDEO

Strijd om plek twee: resterende programma PSV en AZ

PSV'ers snappen niks van gelijkspel en zien plek twee in gevaar komen: 'Gefeliciteerd AZ'

SOCIAL MEDIA: Kritiek op spel PSV tegen SC Heerenveen

Opstelling PSV vs. SC Heerenveen: Schmidt voert één wijziging door

Wim Kieft snapt niks van interesse PSV: "Hij past toch helemaal niet in het systeem?"