FC Utrecht en René Hake per direct uit elkaar

FC Utrecht en trainer René Hake zijn per direct uit elkaar, zo meldt de club dinsdagochtend. Beide partijen zijn in goed overleg tot die conclusie gekomen. Assistent-trainer van Haké, Rick Kruys, neemt tot het eind van het seizoen het roer over in de Domstad.

René Hake werd in november 2020 de opvolger van trainer John van den Brom die vertrok naar KRC Genk. Met Haké aan het roer eindigde FC Utrecht tijdens het seizoen 2020/2021 zesde en haalde de club de finale van de play-offs voor Europees voetbal, die uiteindelijk verloren ging tegen Feyenoord.

Dit seizoen begon FC Utrecht goed. De club had de beste seizoenstart ooit, maar in november 2021 ging alles bergafwaarts. De club uit de Domstad verloor in de achtste finale van de KNVB Beker van NAC Breda en won maar vijf duels in de laatste zestien Eredivisiewedstrijden.

Technisch directeur Jordy Zuidam reageerde op het vertrek van de hoofdtrainer: “De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben. Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten.”

Ook reageert Haké zelf: “Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen.” Verder vertelt de trainer over de goede gesprekken tussen hem en de club: “In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan.”

Hake stond in totaal 60 wedstrijden aan het roer van FC Utrecht, hierin won hij 24 wedstrijden, werden er achttien verloren en eindigde er achttien in een remise.