Felle kritiek op KNVB na 'helpende hand' voor Ajax: "Man, man, man.."

Het is belachelijk dat de KNVB speelronde 33 in de Eredivisie heeft verplaatst om Ajax te helpen in de voorbereiding op de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Dat vindt Jos Hooiveld, voormalig verdediger van FC Twente en het Engelse Southampton en Norwich City. 

"Het is een aanfluiting. Die jongens kunnen tegenwoordig geen drie wedstrijden meer in korte tijd spelen? Het is belachelijk. Ga dat eens vertellen in Engeland. In de Championship spelen ze sowieso al 46 competitiewedstrijden per jaar, nog afgezien van de verschillende bekertoernooien", moppert Hooiveld in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Dat is andere koek hoor."

"Ik denk ook niet dat Tottenham Hotspur zich benadeeld gaat voelen doordat Ajax zo wordt bevoordeeld door de KNVB", gaat Hooiveld verder. "Die denken er niet eens aan om te protesteren. Daar zeuren ze niet zo als hier in Nederland. Man, man, man. Begrijp me goed: ik vind het geweldig hè, van Ajax. Prima gedaan, Mar tijdens de training gewoon lekker uitlopen en dan weer gewoon hard gaan in de wedstrijd."