Bevestiging van Italiaanse voetbalbond: Christian Eriksen mag niet in Serie A spelen met defibrillator

Christian Eriksen moet samen met Internazionale op zoek gaan naar een oplossing, nu door de Italiaanse voetbalbond is bevestigd dat de middenvelder niet met een defibrillator mag spelen in de Serie A. Deze is geplaatst nadat de Deen op het EK een hartstilstand kreeg.

Francesco Braconaro, lid van het technisch wetenschappelijk comité van de Italiaanse voetbalbond, bracht het slechte nieuws voor Internazionale en Eriksen bij Radio Kiss Kiss. "Eriksen kan niet volledig goedgekeurd worden om in Italië te spelen. Als de speler de defibrillator laat verwijderen en via een specialist bewijst dat hij lichamelijk weer in orde is, kan hij weer voor Inter spelen."

Die regelgeving is in Italië een behoorlijk stuk strenger dan in andere landen. In Nederland en competities van de UEFA is het gewoon toegestaan om met een defibrillator te spelen. Zo speelt Ajax-speler Daley Blind ook met een defibrillator. Inter heeft nog niet gereageerd, maar eerder sprak trainer Simone Inzaghi zich wel uit. "Hij moet nu vooral zijn rust nemen en wij wachten hier op hem, met open armen."