Lovende woorden voor De Jong: "Zijn inzet was een van de sleutels tot de overwinning"

Spaanse media zijn lovend over Frenkie de Jong na de wedstrijd tegen Villarreal. De middenvelder lijkt zich onmisbaar te hebben gemaakt in de formatie van Ronald Koeman.

Het Catalaanse dagblad SPORT staat uitgebreid stil bij het optreden van De Jong in Estadio de la Cerámica. "De Jong verblindt; dit is al Frenkie's Barcelona", zo luidt de kop. "Sinds hij is teruggekeerd naar het middenveld heeft hij de meest uitbundige versie van zichzelf teruggevonden".

"Hij is een speler met een extra versnelling, zeer elegant, met de bal aan een touwtje en een verbazingwekkende lichaamsbouw. In de laatste wedstrijden speelt Barcelona op het ritme van De Jong. Zijn wedstrijd in La Cerámica was waanzinnig. We zagen de moderne middenvelder aan het werk: een speler die meerdere voetballers in één lijkt te zijn".

Sleutel tot overwinning

"De kwaliteitssprong die Frenkie de Jong dit seizoen heeft gemaakt is enorm", schrijft Marca. "Hij is een van de belangrijkste spelers van dit Barcelona geworden. Zijn inzet in La Cerámica was een van de sleutels tot de overwinning van Barcelona. Frenkie is overal en neemt bijna altijd de juiste beslissing. Alleen een doelpunt ontbrak".

frenkie de jong krijgt complimenten spaanse media