Jasper Cillessen ontkent 'wilde verhalen' over oplopen coronabesmetting: "Echt pure onzin"

Jasper Cillessen gaat niet mee naar het EK. Frank de Boer vindt het risico om de doelman mee te nemen te groot, nadat hij onlangs positief testte op het coronavirus. Er gingen geruchten dat Cillessen besmet zou zijn geraakt bij het promotiefeest van NEC, maar zelf ontkent hij dit in alle toonaarden. 

Eerder liet hij al aan De Telegraaf weten zeer boos te zijn op Frank de Boer en nu laat hij weten dat de geruchten over zijn coronabesmetting, en het ontstaan ervan, niet kloppen: "Zondag 23 mei ben ik uit Valencia teruggekeerd, ben ik via een sneltest negatief getest op corona en heb ik bij mijn ouders in Groesbeek NAC - NEC gekeken. Na de promotie ben ik naar het huldigingsfeest gegaan bij De Goffert. Ik heb het stadion via een zijingang betreden, voortdurend anderhalve meter afstand in acht genomen en de huldiging eerst van achter het podium en later vanaf het tribunedak bekeken. Nóóit heb ik tussen mensen gestaan, die niet negatief waren getest. En ik ben vroeg weer naar huis gegaan. Dat ik op zondagavond besmet zou zijn geraakt, klopt niet. Dat kan qua incubatietijd niet eens. Ik heb het virus gewoon in de kleedkamer van Valencia opgelopen."

'Pure onzin'

Ook gaan er verhalen dat Cillessen één van de spelers was die zich niet wilde laten vaccineren. Volgens de doelman opnieuw een fabeltje: "Het is allebei aantoonbare onzin. Ik wilde die prik dolgraag, omdat het EK de ultieme bekroning zou zijn voor mijn maandenlange revalidatie van zestien uur per dag."