Gaat Ajax-speler Marin terug naar België? "Ik wil hem graag huren"

Royal Antwerp heeft interesse in Ajax-middenvelder Razvan Marin. Dat kunnen we opmaken uit de woorden van de trainer van de club, László Bölöni. Hij is net als Marin een Roemeen en houdt de verrichtingen van zijn landgenoot in Amsterdam scherp in de gaten. Nu Marin niet veel speelt, hoopt Bölöni de 23-jarige voetballer in januari te huren. 

Ajax nam Marin afgelopen zomer voor 12 miljoen euro over van Standard Luik, competitiegenoot van Royal Antwerp in België. Hij begon bij Ajax als basisspeler, maar verdween al snel naar de bank. "Waarom zou je voor twaalf miljoen euro naar Ajax gaan en daar dan niet spelen?", vraagt Bölöni zich af in gesprek met de Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor. "Ik wil hem graag huren."

Groot verschil tussen Ajax en Standard 

De Roemeense trainer, die wel denkt dat het lastig wordt om Marin van Ajax over te nemen, begrijpt dat de voetballer het moeilijk heeft in Amsterdam na zijn komst van Standard Luik. "Het verschil tussen de twee clubs is erg groot. Bij Standard Luik speelde Marin twee jaar lang heel goed, maar bij Ajax ben je toch weer in een andere omgeving. Er wordt ook meer van je geëist. Dat kun je ook zien aan Frenkie de Jong: zijn overstap van Ajax naar Barcelona maakte hem niets uit."