De Boer denkt dat Ajax wint van AZ maar waarschuwt: "PSV ook zeker nog niet uitvlakken"

Ronald de Boer voorspelt een redelijk eenvoudige zege voor Ajax op bezoek bij AZ. Zondag nemen de twee ploegen het in Alkmaar tegen elkaar op. De analist denkt niet dat de uitschakeling van Amsterdammers in de Champions League gevolg heeft voor het spel. Dat zegt hij tegen FOX Sports.

"Dat is de taak van de trainer om daar mee om te gaan", zegt De Boer over de uitschakeling van Ajax in het miljoenenbal. "Natuurlijk neem je die teleurstelling nog wel even mee, ook omdat het op zo’n lullige manier is gegaan, maar verder staat de wedstrijd tegen AZ er los van. Het hoofddoel van Ajax is kampioen worden. Mijn voorspelling voor zondag? Een 1-3 overwinning voor Ajax."

"PSV niet uitvlakken"

Als Ajax wint vergroot het het gat met achtervolger AZ naar zes punten. Daarmee zet het een grote stap naar een nieuwe landstitel. Maar de weg is nog lang, weet De Boer. "Je mag PSV ook zeker nog niet uitvlakken, ook al hebben ze nu een achterstand opgelopen. Je weet nooit wat er nog gaat gebeuren en of een ploeg nog een dip krijgt. Ajax blijft echter wel de favoriet voor het kampioenschap."