Onana openhartig over schorsing en toekomst bij Ajax: ‘Sta natuurlijk open voor nieuw contract’

Voor het eerst sinds zijn dopingschorsing spreekt André Onana openhartig zijn verhaal. De doelman van Ajax laat zich in een exclusief-interview met De Telegraaf uit over zijn schorsing en toekomst bij Ajax.

Door zijn schorsing mocht Onana maandenlang niet mee spelen en trainen met Ajax. Sinds kort is de doelman weer teruggekeerd bij Jong Ajax. In zijn tijd voltooide Onana eenzame trainingen in Salou. “Tijdens mijn schorsing ben ik zelfs niet naar mijn moeder in Kameroen geweest”, onthuld Onana. "Omdat ik elke minuut wilde benutten om een betere versie van mezelf te maken. Dat was ik aan mezelf en aan Ajax verplicht.”

Na een dopingovertreding zag Onana zichzelf in februari van dit jaar voor 12 maanden geschorst. Uiteindelijk werd dit na een kortgeding teruggebracht naar negen maanden. Bij Onana werden er sporten van furosemide, een plasmiddel, gevonden. “Furosemide, wat is dat?”, vroeg Onan zich af. “Dit moest een vergissing zijn, dacht ik. Had de UEFA mijn test met die van iemand anders verwisseld? Op het moment dat ik kreeg uitgelegd dat het middel wordt gebruikt door vrouwen na een zwangerschap, werd ik stil. Ik was net vader geworden van André junior. Het zou toch niet?”

De toekomst van Onana bij Ajax is allesbehalve zeker. De doelman heeft een aflopend contract en lijkt te gaan vertrekken. “Alles is bespreekbaar. Ajax moet datgene doen, dat goed is voor Ajax. Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract.”

Feyenoord-doelman vertrekt