Stadions weer volledig open, vanaf 25 februari zonder coronatoegangsbewijs

De stadions mogen binnenkort weer helemaal open. Dat kondigde minister van volksgezondheid Ernst Kuipers aan tijdens de persconferentie van vanavond. Dit weekeinde zullen de stadions alweer gevuld zijn, dan moeten de supporters nog een coronatoegangsbewijs tonen bij binnenkomst. Vanaf vrijdag 25 februari is ook deze regel niet meer van kracht. 

"Je hoeft nergens meer anderhalve meter afstand te houden", vertelde Kuipers tegenover de camera's van de NOS. Nederland zat de afgelopen twee maanden in een strenge lockdown, waarin de stadions grotendeels volledig gesloten waren. Nu lijkt dat opnieuw verleden tijd te worden, de stadions mogen weer tot aan de laatste stoel gevuld worden in Nederland.

"Ik ben echt optimistisch", legt de minister uit. Maar toch is het moment nog niet daar om alle remmen los te gooien, benadrukt Kuipers: "Het aantal besmettingen is ontzettend hoog. Dat heb ik vanmorgen ook nog benadrukt. Vandaar ook, bijna tot vervelens toe, dat we terwijl we opengaan nog wel voorzichtig moeten doen. De kans dat je het virus overdraagt is nog wel groot."

"Dat is heel mooi nieuws voor alle spelers, clubs, supporters en voetballiefhebbers. De spelers en de clubs hebben heel lang hun publiek moeten missen", reageert de KNVB in een persbericht. "Voor nu zijn we blij met de aangekondigde versoepelingen en gaan we zo snel mogelijk weer genieten van de sfeer van de volle stadions."

Op 15 maart is er een nieuw weegmoment binnen het OMT. "Intussen mogen we optimistisch worden. Maar corona is er nog wel. Ga lekker naar het café, maar mijd grote menigten. Neem uw verantwoordelijkheid."

Feyenoord-doelman vertrekt