Marco van Basten tipt Ajax om deze twee spelers te halen...

Volgens Marco van Basten doet Ajax er verstandig aan om een poging te wagen om Teun Koopmeiners en Owen Wijndal naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Het duo zou volgens Van Basten niet misstaan in Amsterdam, zo laat hij in Rondo weten.

"Als Ajax twee spelers van AZ moet halen, zou ik Koopmeiners en Wijndal pakken. Wijndal is een goede speler. En Koopmeiners is een geweldige gentleman, een goede aanvoerder. Ik moet nog kijken of voetballend op snelheid mee komt bij Ajax. Maar hij kan het compenseren met zijn persoonlijkheid."

'Boadu heeft meer te bieden'

Tafelgenoot Youri Mulder acht Myron Boadu geschikter voor Ajax. Volgens hem is de spits goedkoper en heeft hij meer potentie dan Wijndal en Koopmeiners: "Je kunt Boadu goedkoop krijgen en ik zie in hem een speler die internationaal wat te bieden heeft. Ik kijk naar de potentie. Zijn snelheid is zo beslissend."

Van Basten is het daar niet mee eens: "Als je bijvoorbeeld kijkt naar Vinicius Junior van Real Madrid, dan denk je ook: tja, techniek. Dat is een beetje hetzelfde als Boadu. Hij is zo snel."